פוקצ’ה עם זעטר, מלח גס ותוספות שונות

שף עדו שירטון

לבצק
1 ק”ג קמח ( לבן או כפרי או תערובת חצי חצי)
650 גרם מים
16 גרם שמרים יבשים | בצק דביק !!!!
3 כפות סוכר
20 גרם מלח
2 כפות שמן

תוספות אפשריות
מלח גס
עלי רוזמרין טריים
עלי תימין טריים
זעטר
לבנה
שמן זית

אופן הכנה
מכינים בצק: מנפים הקמח ומערבבים לתוכו את כל החומרים היבשים
מוסיפים למיקסר מערבלים כדקה ואז מוסיפים הנוזלים
לשים כ- 5-10 דקות ( עד שהוא כורך עצמו מסביב לוו הלישה)
אוספים הבצק, מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים ונותנים לתפוח כשעה
מוציאים הבצק, מחלקים ל-5 חלקים שווים ( כ- 300 גרם)
מותחים הבצק ביד עם ידיים רטובות מעט- כמה שהבצק נותן , ומניחים לנוח עוד כ- 15 דקות.
מותחים הבצק שוב עם ידיים משומנות מעט. יוצרים לאורך הבצק עם האצבעות מעין תעלה רדודה ( בכדי שהבצק לא יתפח במרכזו ויסגור על הלחם).
זורעים על הפוקצ’ה עשבי תיבול, מלח גס, וכל מה שרוצים אך לא להכביד על הבצק.

מזליפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות בין 8-13 דקות
הפוקצ’ה מוכנה כאשר השחימה מכל הכיוונים וגם בתחתית.
מוציאים ומגישים( אפשרי למרוח במעט שמן זית איך שיוצאת מהתנור)
להגיש עם חמאת שום, שמן זית, פסטו עגבניות, בלסמי , טפנד קלמטה וכדומה

דילוג לתוכן