כדורי ארנצ’יני

שף ניר כרמלי

מצרכים

מצרכים ל- 10 כדורים:
300 גרם אורז לריזוטו (ארבוריו)
1.5 ליטר ציר ירקות או מים (עדיף תמיד נוזל עם טעם)
1 בצל לבן גדול קצוץ
100 גרם חמאה
2 כוס יין לבן
100 גרם מוצרלה קוביות קטנות
50 גרם פרמזן מגורד
1 כפית מחית כמהין
4 ביצים
פירורי לחם לציפוי
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר קטן את ציר הירקות או המים
  • ממיסים חמאה בסיר שטוח ומאדים את הבצל עד שנהיה שקוף
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז. מאדים כשלוש דקות
  • מוסיפים את היין וממשיכים לערבב עד שהיין נספג בריזוטו
  • מוסיפים עם מצקת כשליש מהנוזל החם אל הריזוטו. מערבבים מפעם לפעם. מתבלים במלח ומעט פלפל שחור
  • חוזרים על התהליך עד שכל הנוזל נספג בריזוטו והוא מרגיש מבושל עם גרעין מעט קשה
  • מעבירים לכלי שטוח ומצננים.
  • שמים בקערה את הריזוטו המבושל, הפרמז’ן ומחית הכמהין ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול
  • מכינים קערה עם בלילת ביצים וקערה עם פירורי לחם
  • מכדררים כדורי ריזוטו קטנים ומשטחים על כף היד. מניחים קוביית מוצרלה ועוטפים אותה עם הריזוטו. מכדררים שוב.
  • מצפים בפירורי לחם, בלילת ביצים ושוב פירורי לחם (ציפוי כפול)
  • מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מגישים עם רוטב עגבניות/רוזה/קרם פרמזן
דילוג לתוכן