טורטליני במילוי ריקוטה ותרד ברוטב רוזה פיקנטי

שף עדו שירטון

בצק פסטה בסיסי

200 גרם קמח פסטה- מחיטת דורום
2 ביצים
1 כף שמן זית
קורט מלח
לשם קבלת פסטה בצבעים כמו ירוק או אדום- להחליף ביצה אחת בתרד שבושל ורוסק או בסלק שבושל ורוסק או בטטה שנאפתה ורוסקה
אופן הכנת בצק הפסטה:
מכניסים את הקמח לקערה, מניחים במרכז הקערה את הביצים ומערבבים בעזרת מזלג את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש את הבצק בידיים עד לקבלת מסה אחידה. הבצק צריך להיות בצק קשה. עוטפים בניילון ומניחים במקרר לנוח כשעה.

הכנת הטורטליני

מרדדים את הבצק במכונה משלב 0 עד שלב 6
זורים קמח על השולחן ומניחים את הבצק הפתוח
חותכים עם חותכן עגול בקוטר 3-4 ס”מ עיגולים ( אפשר לחתוך גם בעזרת גלגלת לריבועים וליצור רביולי)
ממלאים במרכז כל עיגול מלית של ריקוטה ותרד
מרטיבים עם האצבע את קצות העיגול ומקפלים לחצי. מהדקים הקצוות תוך כדי הוצאת האוויר מכיס הכיסון. מעצבים לצורת טורטליני ושמים על משטח מקומח.
מרתיחים סיר עם מים ומלח, מבשלים הטורטליני 2-3 דקות עד לרמת בישול “אלדנטה”
מסננים ומוסיפים לרוטב רוזה או רוטב אלפרדו או רוטב מרווה וחמאה ,
מפזרים פרמזן מעל ומגישים

מילוי ריקוטה ותרד

100 גרם ריקוטה
30 גרם פרמזן טחון
120 גרם ( חצי חבילה) תרד או מנגולד
קמצוץ מוסקט
מלח
פלפל
חולטים את התרד במי מלח. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים ומצננים. מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים .

רוטב רוזה
מצרכים:
5 עגבניות גדולות- חלוטות וחתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
3 שיני שום קצוצות דק
1 קופסת רסק עגבניות
1 כף צ’אטני פירות או קטצ’ופ
1 מיכל שמנת לבישול 250 מ”ל
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
עלי בזיליקום טריים

לטגן את הבצל והשום בחמאה ושמן הזית עד שמתחילים להזהיב קלות
להוסיף רסק העגבניות ולטגן כדקה- להיזהר שלא ישרף
להוסיף עגבניות, צ’אטני מעט מלח ופלפל ולהביא לרתיחה
לבשל כ- 10 דקות על אש נמוכה עד שהעגבניות מתרככות לחלוטין
להוסיף שמנת ולהביא לרתיחה .לתקן תיבול ולגרר אגוז מוסקט. לטחון הרוטב במוט טחינה
לטעום ולהגיש עם הפסטה. ניתן לקשט בקרעי עלי בזיליקום טרי וגבינת פרמז’ן מגוררת

 

דילוג לתוכן