ספייריבס טלה בפסיפלורה, סויה ודבש

שף ניר כרמלי

מצרכים

1 שדרת ספיריבס (בין 700 ל- 900 גרם)
2 פסיפלורה
1/3 כוס סויה
1/3 כוס דבש
1/3 כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קלופות
1/2 פלפל חריף
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • מרוקנים את תוכן הפסיפלורה למעבד מזון ומוסיפים את כל שאר המרכיבים.
  • טוחנים היטב.
  • משרים את הספייריבס במרינדה למהלך הלילה במקרר או בטמפרטורת חדר לשעתיים
  • מחממים תנור ל- 150 מעלות ומסדרים את הספייריבס בתבנית עמוקה (מגיר הרבה נוזל/שומן) עם נייר אפייה
  • אופים למשך שעתיים ומוציאים למנוחה של 10 דקות
  • בינתיים, מעלים את הטמפרטורה בתנור ל- 220 מעלות ומחזירים את הספייריבס (ללא נייר הכסף), כאשר הצד של השומן מופנה כלפי מעלה, לבין 5- 8 דקות עד שמשחים.
דילוג לתוכן