עראיס עגל בפיתה ביתית בתנור עם טחינה ירוקה

שף עדו שירטון

מצרכים לתערובת הבשר

500 גרם בשר עגל איכותי- טחון (עדיף מכסה אנטריקוט) אפשרי לטחון יחד איתו שומן כבש ( 100 גרם אם אוהבים)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק ללא הגבעולים
1 בצל קצוץ דק
50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים דק
50 מ”ל שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (אם אוהבים חריף)
מלח ופלפל לתיבול
חצי כפית קינמון (אם אוהבים)
לערבב את כל המצרכים יחדיו בקערה ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות למיזוג הטעמים

למריחת הפיתות (5 פיתות)

130 מ”ל שמן זית
2-3 שיני שום מעוכות לא כתושות ( רק בשביל הטעם )
רבע כפית מלח

לערבב יחדיו את המצרכים בקערה קטנה ולהניח כרבע שעה למיזוג טעמים

אופן ההכנה

אופים פיתות בתנור או לפי המתכון הנלווה
לאחר שהפיתות התקררו חוצים אותן.
מחלקים תערובת הבשר לכ- 10 מנות שוות
ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר
מורחים את הפיתות במברשת בתערובת שמן הזית

צולים על הפלאנצ’ה על הגז
ראשית מניחים הפיתות עם החלק הפתוח על הפלאנצ’ה לשתי דקות
ממשיכים בצלייה של הפיתות- 3 דקות מכל צד תלוי במידת העשייה שאוהבים. אם אוהבים את הבשר well done,
צולים את הפיתות כ- 5 דקות מכל צד. להקפיד שהחום איננו גבוה מדי בכדי שלא ישרוף את הפיתות.

להגיש עם טחינה או טחינה ירוקה , רוטב פלפל חריף תוצרת בית אם אוהבים, סלט עגבניות שרי קר וכדומה

דילוג לתוכן