פולנטה צלוייה עם ראגו פטריות

מצרכים

לפולנטה

1 כוס קמח פולנטה
4 כוסות חלב
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז’ן
מלח לפי הטעם

ראגו פטריות

1 חבילה שמפיניון פרוסות גס
1 חבילה פורטובלו פרוסות גס
1 שן שום פרוסה
שמן זית הקפצה
1/4 כוס יין לבן
1כפית מחית כמהין
50 גרם חמאה
מיקרו בזיליקום לקישוט

 

אופן הכנת הפולנטה

  • מביאים את המים לרתיחה
  • מזליפים לאט את קמח הפולנטה תוך כדי עירבוב עד שהכל נטמע במים
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות תוך כדי עירבוב כל 2-3 דקות
  • בסוף הבישול מוסיפים את הפרמז’ן, החמאה והמלח ומערבבים היטב.
  • משטחים על מגש או תבנית ומצננים לפחות שלוש שעות (עדיף במהלך הלילה).
  • חותכים לקוביות או מלבנים לפי הצורך.
  • צורבים על מחבת או משטח חם משומן מאוד עד שמתקבלים סימני חריכה וצלייה.

אופן הכנת הראגו

  • מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים את הפטריות כ-4 דקות
  • מוסיפים את השום ומקפיצים עוד דקה

 

דילוג לתוכן