פטריות יער על הפלאנצ’ה, ממולאות בפטריות, קשיו, וגבינת סנט מור מותכת

שף עדו שירטון

חומרים
12 פטריות יער גדולות , טריות , מקולפות וללא הרגל.
2 כפות שמן זית
למלית:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 חבילת שמפיניון קצוצות
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כפית עירית קצוצה
1 גבינת סנט מור מפוררת קלות
30 גרם קשיו קצוצים
30 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה
על פלאנצ’ה חמה צולים הפטריות עם מעט שמן הזית עד קבלת פסי צלייה יפים, ועד שמגירות נוזלים ומתרככות.
מניחים בתבנית על נייר אפייה כשפתח המילוי כלפי מעלה.
מכינים המלית:
במחבת חמה מטגנים הפטריות בשמן הזית. מוסיפים השום, בצל ירוק, ומקפיצים עד להתאדות מוחלטת של כל הנוזלים.
מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט ומצננים.
מוסיפים לתערובת הפטריות את גבינת הסנט מור ,עירית קצוצה ,הקשיו והצנוברים. מערבבים יחדיו ומתקנים טעמים.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הפטריות והגבינה.

אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות וכשהגבינה מותכת מוציאים ומגישים מיד- כ- 5 דקות.

גיוונים
במקום הארטישוק אפשר להשתמש בפטריות יער גדולות- לקלפן, לצלות אותן על הפלאנצ’ה או על מחבת חמה עם מעט שמן זית. לתבל , לצנן ולמלא במלית הפטריות והגבינה.

דילוג לתוכן