פילה דג ים בחמאת לימון, עגבניות ואורגנו

מצרכים

2 פילה דג ים
100 גרם חמאה
1 כפית גרידת לימון
1/3 כוס זרעי עגבניות
4-6 עלי אורגנו טריים
1/3 כוס מים
מלח אטלנטי, פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות בפונקציית גריל עליון
  • מחממים שמן זית במחבת. מתבלים את הדג במלח ופלפל וצורבים אותו על צד העור כשלוש דקות
  • מעבירים את הדג לתבנית עם נייר אפייה משומן כשהעור פונה כלפי מעלה
  • כשהדג בתנור, ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים לה את גרידת הלימון, זרעי העגבניות,אורגנו ואת המים.
  • הרוטב מוכן כאשר הוא נראה אחיד והבועות של החמאה המבעבעת גדולות.
  • מוציאם את הדג מהתנור, מסדרים על צלחת ושופכים עליו את הרוטב

*טיפ: אפשר לוותר על הצריבה במחבת ולשים ישירות על התבנית (לא לשכוח נייר אפייה).
זמן הבישול בתנור יהיה בין 7-9 דקות

דילוג לתוכן