פוקצ’ה פשוטה

שף אבנר לסקין

מצרכים

  • 1000 גרם קמח לחם
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סולת
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם מלח
  • 40 גרם שמן זית
  • 650 גרם מים

אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר מים , פוליש , קמח , ומלח ולשים במהירות איטית למשך 3 דקות .
מעבירים למהירות ביניים ולשים 7 דקות .
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ונותנים לו להכפיל את נפחו (שעתיים עד שלוש שעות )
מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים ומכול חלק יוצרים כדור בצק .
בשלב זה ניתן להקפיא את הכדורים .
נותנים לכדורים לתפוח על משטח העבודה במשך שעה ואחר כך משטחים בעזרת הידים כול כדור לעלה בצק שטוח.
נותנים לבצק לתפוח עשרים דקות נוספות ..
מחממים תנור ל250 מעלות .
מכניסים את הבצק התפוח לתנור על גבי אבן אפייה ואופים 20-25 דקות. עם שמן זית ומלח גס מעל…

דילוג לתוכן